TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
Degami Linkedin Degami Google Plus Degami Twitter Degami Facebook
TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
TELEFON
0771 292 698 0371.432.374
Clienti
Galerie
Noutati
Info utile
Legislatie
Grupaje
Rute transport marfa
Transport frigorific
Newsletter

Germania reintroduce controalele la granitele tarii

Home    » Info utile
Germania reintroduce controalele la granitele tarii

„În acest moment, Germania introduce temporar controalele la graniţele interne. La început, ne vom concentra pe graniţa cu Austria. Scopul acestor măsuri este limitarea afluxului actual de refugiaţi în Germania şi revenirea la procedurile normale, atunci când oamenii intră în ţară”, a spus Thomas de Maiziere, ministrul de Interne al Germaniei.

„De asemenea, refugiaţii trebuie să accepte că nu pot să-şi aleagă pur şi simplu o ţară membră a UE care să-i protejeze”, a adăugat el.

La scurt timp a urmat şi anunţul Cehiei.

„Republica Cehă reintroduce controale la graniţa sa cu Austria. Următoarele etape vor fi determinate în funcţie de numărul de refugiaţi care se îndreaptă spre Republica Cehă”, a spus și Milan Chovanec, ministrul ceh de Interne.

Decizia Germaniei de a suspenda tratatul Schengen a provocat iritare în statele membre care se opun cotelor de refugiaţi. Ţări precum Slovacia văd în această decizie un adevărat şantaj la care sunt supuse pentru a accepta decizia Comisiei Europene de a împărţi numărul de imigranţi. De altfel, acesta a şi fost apelul făcut de preşedintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, după o convorbire prin telefon cu cancelarul german Angela Merkel.

Ministrul slovac de Interne a reacţionat imediat.

„Am mandatul Guvernului şi al Parlamentului de a mă opune prin veto cotelor, pentru că nu au nicio logică, sunt îndreptate împotriva refugiaţilor şi nu rezolvă situaţia”, a spus Robert Kalinak, ministrul slovac de Interne.

Polonia a reacţionat mai precaut şi a declarat că va accepta mai mulţi refugiaţi numai dacă Uniunea îşi securizează frontierele externe, îi separă pe cei care vin din zone de conflict de cei care vin din cauze economice şi îi permite Varşoviei să aibă un cuvânt de spus în trecerea refugiaţilor printr-un filtru de securitate.

Analiştii politicii internaţionale spun că decizia Germaniei dă un semnal puternic înaintea reuniunii Consiliului JAI, al miniştrilor de Interne europeni, care urmează să decidă asupra obligativităţii cotelor.

„Cred că Germania a vrut să puncteze acum, cu o zi înaintea reuniunii JAI. Germania a dat un prim semnal umanitar, deschizând graniţele pentru zeci de mii de refugiaţi, dar acum vrea să arate foarte clar că tratatul Schengen poate fi by-passat temporar”, a spus Robert Schwartz, jurnalist Deutsche Welle.

„Cred că se exercită o presiune, chiar şi involuntar, asupra reuniunii. E o situaţie de criză, din care e mult mai greu să vii acum să spui că nu poţi primi decât un număr limitat,in urma deciziei Berlinului, cel puţin 4.000 de soldaţi vor fi trimişi la graniţa Germaniei cu Austria pentru a asigura blocarea fluxului de refugiaţi. Potrivit Agenţiei France Presse, cel puţin 63 de mii de oameni originari din Orientul Mijlociu ar fi intrat în Germania doar în ultimele două săptămâni.

Si Cehia a anunțat că va reintroduce temporar controalele la granița cu Austria, în condițiile în care traficul feroviar este blocat între Austria și Germania, iar Berlinul a anunțat că reintroduce de asemenea controalele la frontiere.

În ceea ce privește situația din Germania, care a anunțat duminică după-amiază că reintroduce controalele la frontiere, din cauza afluxului de refugiați, aceasta „pare să fie o situație acoperită de aceste reguli”.

„Comisia va monitoriza îndeaproape situația și va ține la curent Parlamentul European și Consiliul. Obiectivul nostru trebuie să fie să ne asigurăm că putem reveni la sistemul normal al granițelor deschise între statele membre ale Spațiului Schengen cât mai repede posibil. Decizia de astăzi a Germaniei subliniază necesitatea de a cădea de acord asupra măsurilor propuse de Comisia Europeană pentru a gestiona criza refugiaților”, se arată în declarația CE.

Ministrul german al transporturilor, Alexander Dobrindt, denunță un eșec al UE în gestionarea granițelor externe.

„În prezent sunt necesare măsuri eficiente pentru a stopa afluxul” de refugiați, în condițiile „eșecului total al Uniunii Europene” a cărei protecție a granițelor externe „nu mai funcționează”, a declarat ministrul într-un comunicat.

El anunță că „limitele capacității de primire” a Germaniei sunt „atinse”. Ministrul face parte din Uniunea Creștin-Socială, ramura bavareză a creștin-democraților cancelarului Angela Merkel.

Anterior, orașul Munchen anunțase că a atins „limita extremă” în ceea ce privește capacitatea sa de găzduire a refugiaților, după ce, numai în decursul zilei de sâmbătă, la Munchen au sosit 12.200 de refugiați.

Toti mijloacele de transport vor fii atent verificate de catre autoritatiile germania fie ca este vorba de transportatorii de marfuri sau cei de persoane

Info utile

SOLICITA OFERTA DE TRANSPORT
TELEFON
0727219001
Cele mai bune preturi! Raspuns rapid!
Adresa
Nicolae Firu nr. 72, Chisoda, jud. Timis
Email
contact@degami.ro
Telefon
0771 292 698 0371.432.374
Web design by Royalty
Optimizare SEO Timisoara