TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
Degami Linkedin Degami Google Plus Degami Twitter Degami Facebook
TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
TELEFON
0771 292 698 0371.432.374
Clienti
Galerie
Noutati
Info utile
Legislatie
Grupaje
Rute transport marfa
Transport frigorific
Newsletter

Diesel Gate si lumea paralela

Home    » Info utile
Diesel Gate si lumea paralela

 Ceea ce părea o amenințare la adresa transportatorilor rutieri internaționali, respectiv scoaterea din producție a motoarelor Diesel, se dovedește a fi o furtună într-un lighean cu apă. Căci marii producători de motoare și camioane pentru transportul de marfă, fie că e vorba de „monștri” cu sute de cai putere sau dube, nu par deloc încântați de a renunța la felul cum decurg lucrurile în momentul de față. Eventual sunt dispuși la corecții și îmbunătătțiri. Scandalul Diesel Gate se vede așadar diferit, depinde doar de paralela de pe care privești situația.

Tot zgomotul în jurul motoarelor Diesel poate fi atenuat, conform lui Dieter Zetsche, CEO la Daimler Grup. Acesta a adăugat că viitorul motoarelor Diesel este asigurat pentru următorii 20 de ani. Zetsche a mai spus că nici măcar rivalii lor de la BMW nu au simțit vreun regres în ceea ce privește cererea de astfel de motoare. Așadar, să renunți la ele ar fi o prostie...

Mercedes lansează motoare mai bune

Pe de altă parte, o chestiune care privește pe toți transportatorii de marfă europeni (și nu numai) este aceea că Mercedes a pregătit deja o nouă game de motoare Diesel care, spune CEO Daimler, dovedesc faptul acestea nu sunt decât niște mașinării care pot fi perfecționate. Spre deosebire de actualele motoare, noua generație va avea un randament al consumului superior cu 15%.

Mai mult, conducerea Grupului Daimler este convinsă că motoarele Diesel pot fi aproape la fel de curate ca și cele clasice și care funcționează pe benzină.

Este greu să nu dai dreptate unui mare producător de camioane cum este Mercedes, care a reușit să ajungă anul acesta în fața celor de la BMW, la capitolul celor mai buni constructori de camioane și mijloace de transport.

Renault, stop Diesel?

Suntem de părere că recentele declarații provenind „de pe surse” din conducerea constructorului francez, cum că acesta se gândește să scoată din fabricație motoarele Diesel, nu ar fi decât manevre publicitare. Francezii sunt oarecum într-un con de umbră în ultimul timp, de aceea nu ar fi exclusă această strategie.

Știrile despre motoarele franceze de tip Diesel și renunțarea la ele, și difuzate mai întâi în publicațiile de peste Canalul Mânecii s-ar părea să confirme ideea unei campanii publicitare ingenioase. Chiar dacă, în ceea ce privește unele modele de autoturisme cel puțin, grupul Renault a anunțat că acestea nu vor mai fi echipate cu motoare pe motorină.

Volkswagen se piaptănă...

Cel care a provocat tot acest seism din istoria motoarelor Diesel și care era să provoace un adevărat șoc în lumea transportatorilor de marfă și a producătorilor de piese de schimb, ne referim evident la Volkswagen, pare că-și vede liniștit de treabă în continuare. Ba, mai mult, într-o manoperă de spălare de oprobiul public, a anunțat deja că va fi lansat în producția de serie modelul VW e-Crafter.

Ultimul lor Van, o copie electrică a omologului cu motoare termice, va intra în producția de serie chiar de la începutul anului viitor. Remarcabil la acest model este atutonomia de 208 km, ceea ce-l fae ideal pentru transporturile și livrările de marfă din marile aglomerări urbane.

Info utile

SOLICITA OFERTA DE TRANSPORT
TELEFON
0727219001
Cele mai bune preturi! Raspuns rapid!
Adresa
Nicolae Firu nr. 72, Chisoda, jud. Timis
Email
contact@degami.ro
Telefon
0771 292 698 0371.432.374
Web design by Royalty
Optimizare SEO Timisoara