TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
Degami Linkedin Degami Google Plus Degami Twitter Degami Facebook
TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
TELEFON
0771 292 698 0371.432.374
Clienti
Galerie
Noutati
Info utile
Legislatie
Grupaje
Rute transport marfa
Transport frigorific
Newsletter

Relatia transporturi - depozite frigorifice

Home    » Info utile
Relatia transporturi - depozite frigorifice

 Transporturile frigorifice merg „mână-n mână” cu afacerile cu depozitele aferente, în România cel puțin, unde alăturarea acestor termeni nu este doar ipotetică, dar și reală. Astfel, dacă veți observa cu atenție pe marii operatori de transport de marfă, veți remarca în mod sigur că majoritatea lor oferă combinații ale celor două activități. Căci, la noi cel puțin, lista de servicii în domeniul transporturilor nu va fi niciodată completă fără măcar o mică parte din zona cu temperatură controlată.

Până nu demult toate serviciile din sfera transporturilor frigorifice erau destul de dificil de acoperit la nivel profesionist, iar marii porducători și procesatori de produse alimentare erau nevoiți să apeleze la depozitele frigorifice din Ungaria, a să ne referim doar la cele mai apropiate.

Lucrurile s-au schimbat între timp în mod substanțial în România, iar aceasta datorită numeroaselor investiții, mare parte din ele fiind realizate cu fonduri de la Uniunea Europeană. Astfel, ar putea părea surprinzător ca un depozit frigorific să fie construit la Victoria, în județul Brașov, de exemplu, dar poziționarea acestuia este menită astfel încât să deservească zona din centrul țării. Spre dosebire de frigorificele similare din București, deservite de marii transportatori naționali. Sau depozitele care stau la dispoziția camioanelor care tranzitează marfă la Timișoara.

Investiția în depozite „reci”

Pentru cei care-și pun întrebarea cam cât s-ar putea câștiga dintr-o astfel de afacere, ar trebui mai întâi spus (din nou) că UE acordă finanțare nerambursabilă de până la două milioane de euro pentru business-urile de gen. Nu ne propunem să detaliem procedura de aplicare la aceste programe, le puteți găsi la sumedenia de firme care oferă consultanță în domeniu sau direct de la agențiile statului. Esențial este să rețineți că dacă aveți o afacere de transport de marfă și vreți să vă extindeți, construirea unui depozit frigorific este chiar o alegere înțeleaptă.

Finanțarea UE acoperă mare parte din construcția depozitului și a infrastructurii interne, respectiv a drumurilor de acces și a mijloacelor de transport frigorific intern. Chiar și o parte din dotările care asigură menținerea calității, cum ar fi diverse dotări de laborator, software specializat și instrumentar.

Un depozit frigorific cu o suprafață utilă de aproximativ 5.000 de metri pătrați ar costa undeva pe la 3.7- 4.5 milioane de euro și la proiectarea acestuia ar trebui luată în calcul o acoperire a capacității de 50-75%, ceea ce ar conduce la amortizarea investiției în trei – cinci ani.

Cine are un depozit frigorific poate obține venituri din activități de depozitare-manipulare sau chiar comerțul angro. Tarifele practicate pe piață pentru depozitare variază undeva pe la 0.8-1.5 euro/tonă/zi. Dar, pe lângă acestea se mai adaugă și costurile cu manipularea, respectiv micile transporturi de la raftul de depozitare la camionul frigorific. Și aici se plătește undeva pe la 2-2.5 euro/palet.

Calculele simple arată că se pot obține profituri de 1.5 milioane de euro pe an. Totul este să aveți un capital pentru început. Sau o minte care gândește la cote maxime.

Info utile

SOLICITA OFERTA DE TRANSPORT
TELEFON
0727219001
Cele mai bune preturi! Raspuns rapid!
Adresa
Nicolae Firu nr. 72, Chisoda, jud. Timis
Email
contact@degami.ro
Telefon
0771 292 698 0371.432.374
Web design by Royalty
Optimizare SEO Timisoara