TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
Degami Linkedin Degami Google Plus Degami Twitter Degami Facebook
TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
TELEFON
0771 292 698 0371.432.374
Clienti
Galerie
Noutati
Info utile
Legislatie
Grupaje
Rute transport marfa
Transport frigorific
Newsletter

Germano vinieta, din 2019!

Home    » Info utile
Germano vinieta, din 2019!

 Noua legislație germană în ceea ce privește taxarea mijlocelor de transport a trecut și de Bundesrat, respectiv de camera superioară a Parlamentului german. Astfel, aceasta prevede introducerea unei taxe penstru absolut orice vehicul care folosește șoselele și autostrăzile din Germania, cu excepția drumurilor secundare care nu vor fi taxate.

La momentul actual se știe că taxa de drum va fi ceva de genul 2.5 euro pe 10 zile pentru cele mai puțin poluante vehicule, dar va crește la 25 de euro pentru cele care au un indice Euro de poluare mai inferior. În general, se afirmă de către autorii legislației, este stimulată folosirea celor mai curate atovehicule.

Acest sistem de taxare este criticat de țările vecine, nu doar pentru că există și le va afecta orice tip de transport, de marfă sau persoane ci, se spune, datorită caracterului său discriminatoriu. Proiectul de lege care, iată, se apropie tot mai mult de forma finală și de intrarea în vigoare, a declanșat deja procedura de infrigement din partea Comisiei Europene. Motivul procedurii de penalitate, discriminarea față de șoferii și transportatorii străini pare bizar, la prima vedere, dar și surprinzător din partea unei țări care este unul dintre stâlpii Uniunii Europene.

Discriminarea pe care autoritățile germane o fac, dar care credem că va fi eliminată într-un fel sau altul până la intrarea în vigoare a legii, se referă la posibilitatea pe care o vor avea firmele de transport germane de a-și deduce din impozit aceste cheltuieli cu taxa de drum. Probabil însă că textul de lege va suferi modificări până la intrarea efectivă în vigoare, datorită presiunilor pe care le fac autoritățile europene și a celorlalte țări comunitare.

Ministerul transporturilor din Germania sub presiuni parlamentare europene

Noua legislație germană a fost deja până acum supusă presiunilor Comisiei Europene, în sensul de a fi modificat și eliminate măsurile discriminatorii. Astfel, chiar dacă la sfârșitul anului trecut C.E. a suspendat procedura de infrigement, parlamentarii europeni solicită redeschiderea acesteia. Oficialilor de resort din Germania li se cere să informeze Parlamentul European în legătură cu toate instrumentele juridice de aplicare a taxei de drum, aleșii europeni considerând că infrigementul a fost suspendat prematur.

Compromisul de la sfârșitul anului trecut nu se trasnpune în eliminarea discriminării șoferilor, ci doar se reduce cuantumul acestei taxe.

În Europa sunt mai multe țări care practică taxarea folosirii infrastructurii rutiere. Astfel, unele țări impun plata unei viniete în funcție de distanța parcursă pe șosele și autostrăzi, respectiv Irlanda, Franţa, Spania, Portugalia, Polonia, Croaţia, Grecia şi Italia.

Alte state preferă taxarea în funcție de durata de timp pe care se circulă, respectiv Austria, Slovenia, Slovacia, Republica Cehă, Ungaria, Bulgaria şi România.

Până acum Germania, Luxemburg, Olanda, Belgia, Estonia, Lituania, Letonia și mare parte din Regatul Marii Britanii nu aplicau taxarea suplimentară.

Info utile

SOLICITA OFERTA DE TRANSPORT
TELEFON
0727219001
Cele mai bune preturi! Raspuns rapid!
Adresa
Nicolae Firu nr. 72, Chisoda, jud. Timis
Email
contact@degami.ro
Telefon
0771 292 698 0371.432.374
Web design by Royalty
Optimizare SEO Timisoara