TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
Degami Linkedin Degami Google Plus Degami Twitter Degami Facebook
TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
TELEFON
0771 292 698 0371.432.374
Clienti
Galerie
Noutati
Info utile
Legislatie
Grupaje
Rute transport marfa
Transport frigorific
Newsletter

Centru intermondal Timisoara

Home    » Info utile
Centru intermondal Timisoara

Centrul Intermodal este cel mai mare proiect logistic pentru vestul țării și presupune construirea unei platforme de mari dimensiuni unde să se poată realiza transferul mărfurilor de pe transportul de cale ferată, rutier, aerian şi, ulterior, posibil chiar pe apă.

Ieri, Titu Bojin, președintele Consiliului Județean Timiș, a anunțat că acest centru va fi realizat la Remetea Mare și nu la Giroc, așa cum era trecut inițial în Masterplanul General de Transport al României. Se pare că cei de la Ministerul Transporturilor au comis o greșeală.

“Am reușit să avem prins centrul Intermodal de la aeroport, de care își tăiau unii venele că nu se va mai face. Sigur, a fost greșit trecută locația, ne-am pus de acord cu Ministerul Transporturilor și în condiții normale, centrul Intermodal se va realiza tot în zona aeroport, Remetea, nu pentru că este președintele de acolo, ci pentru că aeroportul este în zona Remetea, iar autostrada este tot în zona aceea. Nu se poate realiza la Giroc, a fost o greșeală a colegilor de la Ministerul Transporturilor, care au trecut Giroc în planul lor, ca un posibil centru CFR”, a explicat Titu Bojin.

Asociaţi în acest proiect ar urma să fie Consiliul Judeţean Timiş, Compania de Căi Ferate şi Primăria Remetea Mare.

Centrul Intermodal de Transport de lângă Timișoara se va întinde pe 30 de hectare, iar valoarea investiţiei este apreciată la aproximativ 18 milioane de euro, din care finanțarea pe fonduri europene este de aproximativ 16 milioane de euro, iar diferența de 2 milioane de euro cofinanțare şi restul de cheltuieli ce ar urma să fie susţinută de către CFR.

Info utile

SOLICITA OFERTA DE TRANSPORT
TELEFON
0727219001
Cele mai bune preturi! Raspuns rapid!
Adresa
Nicolae Firu nr. 72, Chisoda, jud. Timis
Email
contact@degami.ro
Telefon
0771 292 698 0371.432.374
Web design by Royalty
Optimizare SEO Timisoara