TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
Degami Linkedin Degami Google Plus Degami Twitter Degami Facebook
TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
TELEFON
0771 292 698 0371.432.374
Clienti
Galerie
Noutati
Info utile
Legislatie
Grupaje
Rute transport marfa
Transport frigorific
Newsletter

Asigurare de tip cargo

Home    » Legislatie
Asigurare de tip cargo

Asigurarea se poate incheia in una din variantele "A", "B" sau "C", potrivit conditiilor Institute of London Underwriters. Asigurarea "toate riscurile" - conditia "A". Asigurarea acopera toate riscurile de pierdere sau deteriorare a bunurilor asigurate, mai putin excluderile generale.

Asigurarea "protectie generala" - conditia "B". Asigurarea acopera pierderea sau deteriorarea bunurilor asigurate cauzata de:
incendiu sau explozie;
impotmolire, esuare, scufundare sau rasturnare a ambarcatiunii ori navei;
rasturnare sau deraiere a mijlocului de transport terestru;
coliziune sau contact al ambarcatiunii, navei sau mijlocului de transport cu un obiect exterior, altul decat apa.
Pe langa acestea, conditiile "B" si "C" nu acopera nici daunele produse cu intentie de orice persoana.

Asigurarea transporturilor CARGO acopera pierderea sau distrugerea bunurilor ce fac obiectul transportului cu orice mijloc de transport (rutier, feroviar, aerian, maritim, fluvial sau combinat). Politele se pot incheia atat pentru un singur transport cat si pe o perioada de timp (polita tip abonament).

Perioada de asigurare
Perioada de asigurare incepe in momentul primirii incarcaturii din depozit in punctul de plecare, continua pe durata transportului efectiv (incluzand reincarcarile, transbordarile si pastrarea intermediara in punctele de reincarcare si transbordare) si inceteaza in momentul de livrare a incarcaturii la depozitul destinatarului sau la un alt depozit terminal indicat in polita.

Factorii ce influenteaza valoare primei de asigurare:
Valoarea primei de asigurare este influentata de urmatorii factori: riscurile acoperite, clasificarea incarcaturii, modul de ambalare a incarcaturii, rutele de transport utilizate, distanta de transport, volumul transportat, existenta sistemului de securitate si insotire a incarcaturii.

Tipuri de asigurari CARGO
Exista practic trei tipuri de asigurare Cargo – tipul A, B, si C, acestea avand caracteristici diferite, grade diferite de acoperire a riscurilor.
Tipul Cargo A este cea mai sigura forma de asigurare, aceasta cuprinzand cele mai multe riscuri acoperite.
Tipul B Cargo ofera o gama variata de riscuri acoperite, printre care si avariile produse de dezastrele naturale.
Tipul C ofera cea mai simpla forma de asigurare, cuprizand riscurile cauzate de accidente.
Ca asigurat ai posibilitatea de a alege una dintre cele trei variante in functie de nevoile personale. Evident ca si pretul va fi mai mare o data cu acoperirea unor riscuri suplimentare.

Riscuri acoperite
Tip A acopera majoritatea riscurilor de pierdere si/sau avariere a bunului asigurat, indiferent daca transportul este maritim, terestru sau aerian.
Asigurarea CARGO de tip B acopera pierderea sau avaria cauzata de hazardele naturale precum cutremur, eruptie vulcanica sau trasnet, incendiu sau explozie, coliziune sau contactul mijlocului de transport cu orice obiect exterior.
In cazul trasportului maritim se mai adauga si urmatoarele riscuri: esuarea, scufundarea, rasturnarea navei sau ambarcatiunii, descarcarea bunurilor intr-un port de refugiu, aruncarea bunurilor sau luarea lor de valuri peste bord, intrarea apei in nava sau in locul de depozitare.
Pentru transportul terestru, riscurile specifice sunt rasturnarea sau deraierea mijlocului de transport, prabusirea unui pod sau tunel, intrarea apei in mijlocul de transport ca urmare a cresterii nivelului apelor, iar pentru cel aerian: esuarea sau prabusirea aeronavei.
Asigurarea de tip C acopera in general toate accidentele, precum incendiu sau explozie, coliziunea sau contactul mijlocului de transport cu orice obiect exterior si toate riscurile specifice mijlocului de transport incluse in tipul B.
Asigurarea poate fi extinsa si pentru alte riscuri, in functie de compania de asigurari, in general prin plata unei clauze separate cum ar fi: depozitare inainte sau dupa efectuarea transportului, ori in cazul intreruperii transportului sau al terminarii acestuia in alt port sau loc sau in alt fel decat prin livrarea bunurilor la destinatie, razboi, greve, furt, etc.

Riscurile excluse
Excluderile se refera in general la toate cele trei tipuri de asigurare CARGO: avariile produse din cauza asiguratului (ambalarea necorespunzatoare a bunurilor/marfii, ceea ce poate provoca scugeri, alte deteriorari, etc.); viciul propriu sau natura marfii asigurate; intarzierea livrarii; nepotrivirea mijlocului de transport sau starea de nefunctionalitate corespunzatoare, daca aceasta era cunoscuta de asigurat; neindeplinirea obligatiilor financiare sau insolvabilitatea proprietarilor, administratorilor sau operatorilor mijlocului de transport; razboi, turbulari civile, greve, acte de terorism, etc.
Este foarte important sa cititi cu atentie lista cu termenii si conditiile oferite de asigurator pentru a intelege pe deplin cum functioneaza acest tip de asigurare. Daca aveti intrebari sau nelamuriri nu ezitati sa intrebati agentul de asigurari.

Ce se poate asigura?
Orice persoana fizica/juridica poate asigura bunurile transpotate pentru riscurile ce pot sa apara in timpul transportului atata timp cat una dintre localitatile de expeditie, respectiv destinatie, este pe teritoriul Romaniei.

Ce riscuri acopera polita de asigurare CARGO? Prin intermediul acestui tip de asigurare sunt acoperite riscurile de pierdere sau avariere a bunurilor in timpul transportului terestru, maritime sau combinat, extern si intern.

Conform Institute of London Underwriters asigurarea cargo se poate incheia in una din urmatoarele variante: A, B sau C. Prin asigurarea toate riscurile - conditia A sunt acoperite toate riscurile de pierdere sau deteriorare a bunurilor asigurate, mai putin excluderile generale. Prin asigurarea protectie generala - conditia B este acoperita pierderea sau deteriorarea bunurilor asigurate cauzata de: incendiu, explozie; impotmolire, esuare, scufundare sau rasturnare a ambarcatiunii ori navei; rasturnare sau deraiere a mijlocului de transport terestru; coliziune sau contact al ambarcatiunii, navei sau mijlocului de transport cu un obiect exterior, altul decat apa. In aara de aceste riscuri, conditiile B si C nu acopera daunele produse cu intentie de orice persoana.

Legislatie

SOLICITA OFERTA DE TRANSPORT
TELEFON
0727219001
Cele mai bune preturi! Raspuns rapid!
Adresa
Nicolae Firu nr. 72, Chisoda, jud. Timis
Email
contact@degami.ro
Telefon
0771 292 698 0371.432.374
Web design by Royalty
Optimizare SEO Timisoara