TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
Degami Linkedin Degami Google Plus Degami Twitter Degami Facebook
TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
TELEFON
0771 292 698 0371.432.374
Clienti
Galerie
Noutati
Info utile
Legislatie
Grupaje
Rute transport marfa
Transport frigorific
Newsletter

Croatia a interzis intrarea masinilor sarbilor

Home    » Info utile
Croatia a interzis intrarea masinilor sarbilor

Serbia a comparat joi restrictiile puse in vigoare de Croatia la granita cu cu legile rasiale impuse de statul-marioneta al nazistilor din Croatia din timpul Celui De-al Doilea Razboi Mondial, informeaza Reuters.

“Prin caracterul lor discriminatoriu, acestea pot fi comparate doar cu masurile luate in trecut, in timpul Croatiei Independente fasciste”, a declarat ministerul sarb de externe intr-un comunicat de presa, facand referire la statul-marioneta proclamat in Croatia in 1941, care era de partea Berlinului.  

Ministrul de interne croat Ranko Ostojic declarase anterior ca interdictia nu se refera la detinatorii de pasaport sarbesc, ci doar la masini inmatriculate in Serbia.
Croatia a interzis intrarea in tara a cetatenilor si masinilor din Serbia, au declarat Reuters reprezentanti ai politiei de frontiera croata, dupa ce Serbia oprise intrarea camioanelor de marfa croate.  

“Detinatorii de pasapoarte sarbesti si automobilele inmatriculate in Serbia nu pot intra in Croatia”, a declarat telefonic un politist din Bajakovo, principalul punct de granita intre cele doua foste republici iugoslave.

Serbia a interzis miercuri seara intrarea pe teritoriul ei a autovehiculelor de transport marfa si produselor croate, ca raspuns la o masura a Zagrebului care a interzis luni intrarea in Croatia a camioanelor venind din Serbia, in timp ce relatiile dintre cele doua tari au ajuns la cel mai scazut nivel de la rasturnarea fostului om forte sarb Slobodan Milosevic in 2000, noteaza Reuters si AFP.

Croatia intentioneaza astfel sa faca presiuni asupra Belgradului pentru a redirectiona fluxul de migranti si refugiati spre Ungaria si Romania. Peste 44.000 de migranti ce fug de razboi si mizerie din Orientul Mijlociu si Africa au intrat in Croatia prin Serbia intr-o saptamana, aminteste France Presse, citata de Agerpres.

Serbia a anuntat ca isi rezerva dreptul de a recurge la represalii si a lansat Croatiei un ultimatum care a expirat la 22.00 GMT miercuri seara.

"Dupa miezul noptii (22.00 GMT), niciun camion inmatriculat in Croatia si niciun alt vehicul sau mijloc de transport incarcat cu produse croate nu va putea intra pe teritoriul Serbiei", a declarat ministrul sarb de interne Nebojsa Stefanovic in direct la televiziunea nationala

Stefanovic, care s-a exprimat la postul de frontiera Batrovci-Bajakovo, a precizat ca decizia intra in vigoare pentru "toate posturile de frontiera ale Serbiei", deoarece tara este expusa "unei agresiuni economice" si "trebuie acum sa-si apere interesele".

Ministrul a deplans "atitudinea iresponsabila" a autoritatilor croate si a precizat ca "guvernul sarb este gata sa revina asupra deciziei sale imediat, cu conditia ca postul de frontiera Batrovci-Bajako sa fie deschis circulatiei autovehiculelor de transport marfa".

In ziua de miercuri, camionagii furiosi au blocat tot traficul la singurul punct de trecere a frontierei inca deschis intre Serbia si Croatia, pentru a protesta impotriva deciziei Zagrebului.

Belgradul a oprit de la 16 septembrie trimiterea migrantilor spre Ungaria, o tara ce si-a inchis cu un gard de sarma ghimpata cei 175 de km de frontiera cu Serbia. De atunci, Croatia a devenit noua cale de acces spre Europa de Vest.

Saptamana trecuta, Croatia a inchis deja sapte din cele opt puncte de trecere a frontierei cu Serbia, in incercarea de a reduce fluxul de migranti. Dar ea a redeschis punctul de frontiera din apropiere de la Sid-Tovarnik pentru a permite trecerea masinilor, in timp ce camioanele trebuie sa faca un ocol prin Bosnia pentru a intra in Croatia sau pentru a iesi.
 

Info utile

SOLICITA OFERTA DE TRANSPORT
TELEFON
0727219001
Cele mai bune preturi! Raspuns rapid!
Adresa
Nicolae Firu nr. 72, Chisoda, jud. Timis
Email
contact@degami.ro
Telefon
0771 292 698 0371.432.374
Web design by Royalty
Optimizare SEO Timisoara