TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
Degami Linkedin Degami Google Plus Degami Twitter Degami Facebook
TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
TELEFON
0771 292 698 0371.432.374
Clienti
Galerie
Noutati
Info utile
Legislatie
Grupaje
Rute transport marfa
Transport frigorific
Newsletter

Asigurarea pentru remorci si semiremorci

Home    » Info utile
Asigurarea pentru remorci si semiremorci


Asigurarea de raspundere civila auto (RCA) pentru remorci si semiremorci este obligatorie, ca si cea alte autovehicule. Insa, potrivit normelor in vigoare, polita RCA pentru remorci si semiremorci are acoperire doar in cazul in care vehiculele asigurate nu sunt atasate unor autovehicule care le tracteaza.
 
Iar cum, in cele mai multe cazuri, accidentele rutiere survin in timp ce remorcile sunt tractate de catre un vehicul, multi transportatori considera ca achizitia de polite RCA pentru remorci este o cheltuiala suplimentara inutila, de pe urma careia nici ei si nici cei prejudiciati nu au parte de un beneficiu suplimentar.
 
Legislatia RCA stipuleaza ca "asiguratorul vehiculului tractor are obligatia de a despagubi partea prejudiciata, avand totusi posibilitatea exercitarii dreptului de regres asupra asiguratorului remorcii, in cazul in care poate dovedi ca dauna s-a produs ca urmare a unei defectiuni tehnice a remorcii, care nu putea fi observata de catre conducatorul auto".
 
In cele mai multe cazuri, proprietarul vehiculului tractor este acelasi cu proprietarul remorcii, astfel ca aceeasi firma sau persoana cumpara polita RCA si pentru remorca, si pentru vehiculul tractor. Ceea ce inseamna ca, din punctul de vedere al proprietarului de vehicul din vina caruia s-a produs accidentul, este putin important pe care dintre cele doua polite se va plati despagubirea. O situatie particulara este aceea in care proprietarul masinii inchiriaza remorca sau semiremorca de la alta persoana sau firma. In acest caz, cel care incheie polita RCA pentru remorca este proprietarul masinii.
 
Iar daca se poate dovedi ca accidentul s-a produs din cauza unei defectiuni ascunse a remorcii, despagubirea va fi platita de asiguratorul remorcii, scutindu-l pe proprietarul vehiculului tractor de neplacarea de a-siincarca" istoricul bonus-malus si de a fi astfel nevoit sa scoata mai multi bani din buzunar la reinnoirea politei RCA pentru vehiculul tractor.
In cazul in care evenimentul se produce in timp ce remorca/semiremorca este atasata vehiculului tractor, despagubirea va fi suportata, in functie de situatiile mai jos prezentate, de catre: 
asiguratorul vehiculului tractor, in situatia in care vehiculul tractor este identificat si asigurat, indiferent daca remorca/semiremorca este sau nu este identificata ori asigurata; 
Asociatia Fondul de protectie a victimelor strazii sau biroul national al statului in care vehiculul tractor stationeaza in mod obisnuit, pentru vehicule inmatriculate in 15 
alte state, in situatia in care vehiculul tractor este identificat si neasigurat, indiferent daca remorca/semiremorca este sau nu este identificata ori asigurata; 
asiguratorul remorcii/semiremorcii, in situatia in care vehiculul tractor este neidentificat, iar remorca/semiremorca este identificata si asigurata; dupa plata despagubirii, asiguratorul remorcii/semiremorcii are drept de regres impotriva persoanei vinovate de producerea accidentului si, dupa caz, impotriva asiguratorului vehiculului tractor, daca acestia vor fi identificati ulterior; 
Asociatia "Fondul de protectie a victimelor strazii", in situatia in care vehiculul tractor este neidentificat, iar remorca/semiremorca este identificata si neasigurata". 

Info utile

SOLICITA OFERTA DE TRANSPORT
TELEFON
0727219001
Cele mai bune preturi! Raspuns rapid!
Adresa
Nicolae Firu nr. 72, Chisoda, jud. Timis
Email
contact@degami.ro
Telefon
0771 292 698 0371.432.374
Web design by Royalty
Optimizare SEO Timisoara