TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
Degami Linkedin Degami Google Plus Degami Twitter Degami Facebook
TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
TELEFON
0771 292 698 0371.432.374
Clienti
Galerie
Noutati
Info utile
Legislatie
Grupaje
Rute transport marfa
Transport frigorific
Newsletter

Iesirea din business-ul de transport de marfa (1)

Home    » Info utile
Iesirea din business-ul de transport de marfa (1)

 Transportul de marfă european are o nouă reglemantare începând cu mijlocul lunii martie. De fapt, Comisia Europeană a adoptat o completare a Regulamentului din 2009 și care viza exact acest aspect, al definirii modului în care țările membre trebuie să-și adapteze legislația națională pentru acordarea licențelor de trasnpoert rutier. Acum, având drept suport Regulamentul 403/2016, țările membre vor trebui să introducă noi reglementări care vor armoniza legislația europeană în domeniul transporturilor de marfă, așa cum reiede din preambulul adoptării acestui Regulament.

Astfel, țările membre vor trebui să cont de criteriile stabilite de Comisia Europeană (CE) în definirea încălcărilor și abaterilor din trasnportul de marfă. Sunt stabilite grade de periculozitate ale încălcărilor de norme precum și frecvența de producere a lor, toate concurând la definirea conduitei unui operator de transport. Elementele acestea vor fi avute in vedere atunci cand statele membre vor face controale in ceea ce priveste respectarea conditiilor legale pentru care s-a obtinut licenta de transport de marfa.

Deși în preambul nu este expres mentionat, tipul și gravitatea încălcărilor vor duce la pierderea sau ajustarea licentei de transport de marfa, chiar daca, in principiu, CE vorbeste doar de afectarea in sens negativ a bunei reputații a transportatorului. Deși regulamentul CE dispune că doar autoritățile fiecărui stat competent sunt îm măsură să ia decizii administrative în legătură cu conduita fiecărui agent economic, direcția înspre care se țintește este suficient de limpede exprimată: realizarea unui sistem unitar, transparent și interoperațional de definire și catalogare a activității de transport de marfă. O mențiune: comisia însăși recomandă ca la luarea oricărei măsuri administrative să se țincă cont de toți factorii din entitatea economică.

Concret, esența Regulamentului 403/2016 constă din trei anexe, fiecare dintre acestea fiind de fapt o listă cu încălcări posibile de legislație făcute de un transportator de marfă oarecare. Ele, după ce vor fi introduse în legislația și regulamentele interne ale fiecărei țări membre, vor trebui să facă ordine și sincronizare la nivel european în ceea ce privește tramnsportul rutier de marfă.

În Anexa I sunt prezentate categoriile și tipurile de încălcări grave ale normelor Uniunii în materie de transport rutier comercial, împărțite în trei categorii de gravitate, în funcție de potențialul acestora de a genera un pericol de moarte sau de vătămări grave.

Anexa II se ocupă de frecvența de încălcare a normelor și, pe bază de consecință, transformarea unor încălcări minore, datorită unei feecvențe ridicate, în încălcări majore.

Anexa III a Regulamentului stabilește grupele de încălcări ale normelor din domeniul trasnporturilor de marfă internaționale.

Dacă în acest text ne-am ocupat de prezentarea rațiunii introducerii acestui regulament, urmează ca în numerele viitoare ale materialelor noastre informative să vă punem la dispoziție și detalii concrete, acestea afectând, toate viitoarea relație cu autoritățile europene a tuturor celor din activitatea de transport de marfă.

Info utile

SOLICITA OFERTA DE TRANSPORT
TELEFON
0727219001
Cele mai bune preturi! Raspuns rapid!
Adresa
Nicolae Firu nr. 72, Chisoda, jud. Timis
Email
contact@degami.ro
Telefon
0771 292 698 0371.432.374
Web design by Royalty
Optimizare SEO Timisoara