TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
Degami Linkedin Degami Google Plus Degami Twitter Degami Facebook
TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
TELEFON
0771 292 698 0371.432.374
Clienti
Galerie
Noutati
Info utile
Legislatie
Grupaje
Rute transport marfa
Transport frigorific
Newsletter

Un camion de marfa nu poate fi condus de la 18 ani!

Home    » Info utile
Un camion de marfa nu poate fi condus de la 18 ani!

 Toți operatorii din transporturile de marfă din România au fost supuși unei crase dezinformări de către așa numitele publicații independente care, din neștiință sau interese care ne scapă răspândesc știri „de senzație”. Așa se face că una dintre cele mai sonore doleanțe ale Uniunii Transportatorilor Rutieri din România, respectiv aceea ca un camion de marfă sau TIR să poată fi condus de la vârsta de 18 ani, cu mare pompă ni se spune că s-a legiferat deja. Adică, pe românește, aflăm că e gata stabilit, de la 18 ani ai dreptul să conduci un camion de marfă sau alt utilaj greu! O minciună, așa ceva (încă) nu există!

De ce se difuzează informații false nu e rostul acestui site să deslușească, important pentru transportatorii de marfă este doar faptul că informația nu este adevărată. Sau nu încă, în primul rând pentru că Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România nu are inițiativă legislativă, așa cum lăsa să se înțeleagă publicația online amintită. Apoi, celor care nu știu încă felul în care se desfășoară procesul legislativ le este desigur foarte greu să înțeleagă diferența dintre camerele Parlamentului, rolul fiecăreia în adoptarea unei legi, ș.a.m.d.

Totuși, într-adevăr, în Senat s-a discutat o propunere legislativă de modificarea vârstei de la care să se poată conduce un camion de mare tonaj, un TIR sau orice alt mijloc greu de transport de marfă prin mijloace rutiere în Europa. Propunerea a aparținut unor senatori pe lângă care, bănuim, UNTRR a făcut lobby puternic pentru a introduce legea în Parlament. De aici însă și până la o decizie în acest sens, una cu valoare de lege, pe care nu știm totuși dacă operatorii de transport rutieri intern sau internațional o așteaptă cu sufletul la gură, mai este foarte multă cale de străbătut. Ca să nu mai vorbim că, dat fiind specificul acestei legi, forul decizional este Camera Deputaților, nicidecum niște senatori care, poate, au niscaiva legături cu firmele de transport de marfă.

Revenind cu picioarele pe pământ, să facem precizarea că este greu de estimat dacă și în ce mod se va face adoptarea unei astfel de legi. În Europa domină vârsta de peste 20 de ani, este chiar o directivă europeană în acest sens, iar impunerea unui prag de vârstă mai matură pentru a permite urcarea la volanul unor camioane de mare tonaj, a unor TIR-uri sau altele asemenea are legătură mai curând cu responsabilitatea, decât cu proEuropa sau antiEuropa cum lasă să se înețeleagă șefii din UNTRR.

Apoi, este limepede că inițiativa nu este bine văzută nici de către organizațiile profesionale ale șoferilor profesioniști, care au și protestat în acest sens la mijlocul lunii martie. Ei cred că trasnportul de marfîă din România ar putea fi revigorat mai curând prin măsuri economice și mai puțin prin permiterea accesului la meserie a „unor copii”.

Date fiind argumentele de mai sus, devine greu de înțeles graba unora de a dezinforma firmele de transport de marfă. Are loc, mai curând, o ridiculizare a acestora, o creștere a stării de îngrijorare din rândul populației.

Info utile

SOLICITA OFERTA DE TRANSPORT
TELEFON
0727219001
Cele mai bune preturi! Raspuns rapid!
Adresa
Nicolae Firu nr. 72, Chisoda, jud. Timis
Email
contact@degami.ro
Telefon
0771 292 698 0371.432.374
Web design by Royalty
Optimizare SEO Timisoara