TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
Degami Linkedin Degami Google Plus Degami Twitter Degami Facebook
TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
TELEFON
0771 292 698 0371.432.374
Clienti
Galerie
Noutati
Info utile
Legislatie
Grupaje
Rute transport marfa
Transport frigorific
Newsletter

Agitatie mare pe drumurile Europei...

Home    » Info utile
Agitatie mare pe drumurile Europei...

 Se agită spiritele printre transportatorii de marfă, și nu doar printre cei români. Ca dovadă, ultimele acțiuni ale Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) care, impreuna cu Uniunea Internationala a Transporturilor Auto si-au manifestat ingrijorarea fata de viitoarea aplicarea Legii Macron in Franta. Astfel, cele doua organisme reprezentative pentru operatorii din branșă au adresat o scrisoare Secretariatului de Stat in Transporturi al Frantei prin care solicita explicatii suplimentare si care sa poata fi transmise in timp util membrilor afiliati.

Cele doua entitati au cerut lamuriri in legatura cu cadrul exact de aplicare a viitoarei legi, dincolo de data efectiva de intrare in vigoare. Se doreste furnizarea de informatii detaliate in legatura cu certificatul de detasare si pastrare a documentelor. O mare problema pare a fi insa modul in care autoritatile franceze inteleg sa interpreteze calculul salariului minim, chestiune esentiala dupa cate se stie si fata de care operatorii de transport est-europeni au emis suspiciuni de protectionism din partea Frantei.

Tot in scrisoare se cer lamuriri si vizavi de situatia soferilor independenti, precum si transporturile pe cont propriu. Reamintim, de la 1 iulie, pe teritoriul Frantei va fi obligatorie plata soferilor cu un salariu minim de 9.6 euro pe ora, asa cum va anuntam in articolul despre salariul minim in transportul din Europa. Legea Macron a reusit sa agite spiritele chiar mai mult decat legea similara din Germania si fata de care au fost exprimate aceleasi resentimente din partea operatorilor de transport de marfa din tarile est-europene.

Daca referitor la salariul minim pentru cei ce tranzitează hexagonul lucrurile sunt decise, la nivel national UNTRR ademarat o actiune de crestere extensiva a numarului de soferi profesionisti. Astfel, dupa ce ambitiosul lor proiect de modificare a legislatiei si prin care sa se permita tinerilor sa poata conduce masini de mare capacitate inca de la 18 ani se pare ca nu va avea nicio sansa de reusita in parlament, UNTRR incearca sa pastreze in campul muncii pe soferii care au trecut de 65 de ani. Deocamdata se sondeaza opinia publica printr-un chestionar online. Astfel, principalele intrebari puse sunt cele legate de posibilitatea ca in transporturile de marfa sa lucreze si soferi care ar trebui pensionati.

Dupa cum se observa, piata muncii de profil este in mare fierbere in aceasta prima parte a anului. Ramane de vazut cum vor evolua lucrurile si daca transporturile de marfa se vor revigora in vreun fel in anul acesta. Sau Romania va intra sub spectrul agentiilor de transport europene, in sensul disparitiei incetul cu incetul a operatorilor locali...

Info utile

SOLICITA OFERTA DE TRANSPORT
TELEFON
0727219001
Cele mai bune preturi! Raspuns rapid!
Adresa
Nicolae Firu nr. 72, Chisoda, jud. Timis
Email
contact@degami.ro
Telefon
0771 292 698 0371.432.374
Web design by Royalty
Optimizare SEO Timisoara