TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
Degami Linkedin Degami Google Plus Degami Twitter Degami Facebook
TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
TELEFON
0771 292 698 0371.432.374
Clienti
Galerie
Noutati
Info utile
Legislatie
Grupaje
Rute transport marfa
Transport frigorific
Newsletter

Autorizatia PSI in transporturile de marfuri

Home    » Info utile
Autorizatia PSI in transporturile de marfuri

Probabil că obținerea unei autorizații PSI în transporturile rutiere naționale/internaționale este o chestiune care se subînțelege, adică toată lumea știe că trebuie să existe așa ceva. Reglementările în vigoare spun clar că șoferii care sunt implicați în operațiuni de transport trebuie să fie instruiți la respectarea normelor PSI prevazute de legislația în vigoare. Pentru România, legislația în vigoare se referă la normele impuse de Legea pentru securitatea și sănătatea în muncă, respectiv Legea 319 din 2006. Acest act normativ a fost generatorul „NSSM 23” respectiv a „Normelor specifice de securitate a muncii pentru transporturi rutiere”.

Normele amintite mai sus se referă desigur la condițiile minime de funcționare a oricărui operator din sectorul de transport de marfă, iar respectarea acestora se regăsește în însăși existența talonului PSI. Managerii firmelor de transport au obligația de a instrui șoferii în legătură cu folosirea mijloacelor de prevenire și stingere a incendiilor existente la bordul mijloacelor de transport pe care le deservesc, în legătură cu respectarea regulilor generale sau specifice de PSI.

Trebuie spus că în cazul operațiunilor de transport rutier internațional, subiect care este atins cu precădere de articolele și informațiile din site-ul DEGAMI, instruirea șoferilor precum și existența condițiilor specifice de muncă sunt elemente stipulate cu precizie în legislație. Operatorii implicați în această activitate au datoria de a o respecta, de instruirea și existența mijlocelor de stingere a incendiilor existente la bordul fiecărui autovehicul depinzând însăși obținerea talonului PSI pentru fiecare mijloc de transport. În fapt, este vorba de condiții minime obligatorii pentru obținerea autorizației PSI.

Dispozitiile minimale pentru stingatoarele portabile corespunzatoare claselor de incendiu A, B si C, aplicabile unitatilor de transport, care transporta marfuri periculoase sunt disponibile în tabelul de mai jos:

Masa maxima admisibila pe unitatea de transport

Numarul minim de stingatoare

Capacitatea minima totala, pe unitatea de transport

Stingător pentru un incendiu în compatrtimentul motor sau in cabina; cel puțin un stingător având capaciatea minimă de:

Prescripții referitoare la stingătorul (stingătoarele) suplimentare – cel puțin un stingător cu o capacitate minimă de:

≤ cu 3,5 tone

2

4

2 kg

2 kg

> 3,5 tone

≤ 7,5 tone

2

8

2 kg

6 kg

> 7 tone

2

12

2kg

6 kg

Capacitatea se refera la un stingator care contine pulbere (în cazul unui alt agent de stingere acceptabil, capacitatea trebuie sa fie echivalenta).

Ne facem datoria să informăm pe toți transportatorii auto, indiferent dacă au ca obiect marfa sau persoanele, că acestea sunt cerințe minime și obligatorii pentru transporturile din orice țară din Uniunea Europeană, inclusiv România. Legislația noastră este aliniată cu cea europeană, iar cerințele sunt aceleași pe tot teritoriul european.

Info utile

SOLICITA OFERTA DE TRANSPORT
TELEFON
0727219001
Cele mai bune preturi! Raspuns rapid!
Adresa
Nicolae Firu nr. 72, Chisoda, jud. Timis
Email
contact@degami.ro
Telefon
0771 292 698 0371.432.374
Web design by Royalty
Optimizare SEO Timisoara