TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
Degami Linkedin Degami Google Plus Degami Twitter Degami Facebook
TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
TELEFON
0771 292 698 0371.432.374
Clienti
Galerie
Noutati
Info utile
Legislatie
Grupaje
Rute transport marfa
Transport frigorific
Newsletter

Agentia de Transport Rutier in Romania?

Home    » Info utile
Agentia de Transport Rutier in Romania?

 Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) are în sfârșit motive de mulțumire vis-a-vis de Gurvernul României, după ce în ultimii ani au fost nenumărate cazurile în care acesta era acuzat că nu se implică în protejarea intereselor operatorilor de transport de marfă sau de persoane. Astfel, printr-un comunicat de presă emis în urmă cu câteva zile, UNTRR saluta cu un stil ușor lingușitor „implicarea activă” a ministrului transporturilor, respectiv a lui Dan Costescu.

Dincolo de conexiunile pe care reprezentanții operatorilor de transport români încearcă să și le creeze sau consolideze la nivel guvernamental, este de remarcat totuși a fi de un real succes aducerea la nivel de discuție a înființării unei Agenții Europene de Transport Rutier cu sediul în România. Preconizata instituție se dorește a fi un apendice al resorturilor internaționale de stopare a practicilor protecționiste ale țărilor occidentale în ceea ce privește transporturile de marfă.

Ideea unei astfel de agenții a fost pusă pe tapet la recent încheiata „Conferință Internațională IRU-UNTRR privind Competiția Loialã în Transporturile Rutiere” și care s-a desfășurat la București în 27 mai, iar scopurile principale ale acesteia vizează în primul rând asigurarea unei transparențe totale în ceea ce privește transporturile rutiere europene. Agenția ar trebui să mai militeze în permanență pentru o reală piață liberă a transporturilor, pentru liberalizarea ei completă la nivelul UE. Viitoarea agenție ar mai avea îndatorirea de a pune bazele unei plarforme online cu absolut toate informațiile necesare transportatorilor, să oblige toate țările la respectarea acesteia.

Observatorii fenomenului intuiesc probabil că toate cele menționate mai sus sunt un efect, o reacție dacă vreți, la legile adoptate de unele țări europene în ceea ce privește condițiile de muncă de care ar trebui să beneficieze șoferii profesioniști. Și nu este niciun secret că transportatorii români se referă la legile (pe care ei le consideră) protecționiste ale Germaniei și Franței, respectiv MI-LOG și Macron. În plus, după toate aparențele, se pare că s-a reușit coagularea organizațiilor similare din mai multe țări estice și central europene în a organiza un protest la nivel european al operatorilor de transport chiar la Bruxelles, în fața sediului Comisiei Europene, acțiune ce se va derula în 14 iunie.

Prima mișcare serioasă de protest împotriva legilor protecționiste va aduna, din informațiile oferite de UNTRR asociațiile de transport din Bulgaria, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Slovenia, Portugalia, Spania, Turcia și Ucraina. Observăm că vor participa și șoferii din Turcia și Ucraina, țări care nu sunt membre UE, dar ale căror interese par a fi afectate de noile legi germane și respectiv franceze în ceea ce privește protecționismul.

Info utile

SOLICITA OFERTA DE TRANSPORT
TELEFON
0727219001
Cele mai bune preturi! Raspuns rapid!
Adresa
Nicolae Firu nr. 72, Chisoda, jud. Timis
Email
contact@degami.ro
Telefon
0771 292 698 0371.432.374
Web design by Royalty
Optimizare SEO Timisoara