TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
Degami Linkedin Degami Google Plus Degami Twitter Degami Facebook
TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
TELEFON
0771 292 698 0371.432.374
Clienti
Galerie
Noutati
Info utile
Legislatie
Grupaje
Rute transport marfa
Transport frigorific
Newsletter

Moratoriu la legea Macron?

Home    » Info utile
Moratoriu la legea Macron?

 Iată că aproape simultan cu acțiunea transportatorilor rutieri de la Buruxelles din 14 iunie, în care au protestat în fața sediului Comisiei Europene, e rândul celor de la Uniunea Internațională a Transporturilor Rutiere (IRU) să facă un pas în față în ceea ce privește boicotarea legilor protecționiste. Așa sse face că IRU a solicitat autorităților franceze un moratoriu în ceea ce privește punerea în aplicare a Legii Macron.

IRU cere acest lucru deoarece, consideră reprezentanții organizației, operatorii din transporturile de marfă încă nu au luat cunoștință de cerințele esențiale ale acestei legi. Solicitarea este susținută și de Comisia Europeană care, la rândul ei, ar vrea ca aplicare legii să fie făcută abia după ce toate aspectele juridice sunt clarificate, oarecum în asentimentul operatorilor de transport de marfă din Europa de Est.

Reamintim, Legea Macron, care va intra în vigoare de la 1 iulie, solicită tuturor celor care operează în transporturile de marfă europene și tranzitează Franța să respecte anumite condiții de muncă și prevederi sociale în ceea ce-i privește pe șoferii profesioniști. Una din prevederi este aceea că șoferii nu mai au voie să se odihnească în cabina camionului, ci doar în moteluri sau alte spații special amenajate, ceea ce a înfuriat patronatele din transporturile est-europene și le-a determinat pe acestea să considere că legea macron are un caracter puternic protecționist.

Mai mult, Michael Nielsen, reprezentantul IRU pe lângă organismele europene, a declarat că încă din primăvara anului trecut s-au solicitat autorităților franceze informații despre modalitățile practice prin care transportatorii trebuie să se conformeze noilor reglementări. Însă, autoritățile franceze nu au publicat nicio informație și niciun formular conform căruia toți cei din transportul de marfă sau persoane trebuie să se înregistreze.

Nielsen a mai spus că și-ar fi dorit ca Legea Macron, cu toate implicațiile și conexiunile din transportul de marfă european, să fie pusă în aplicare după ce Comisia Europeană și-ar fi formulat punctele de vedera asupar unei alte legi contestate de transportatori. Este vorba desigur de Legea MiLOG din Germania, puternic criticată și aceasta.

Ambele legi sunt așadar în vizorul tuturor organizațiilor și asociațiiilor de transport de marfă internațional din Europa de Est, deoarece le opun o puternică barieră protecționistă. Ambele acte legislative sunt create în jurul aceluiași concept, respectiv pe îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru șoferii profesionști. Organizațiile și patronatul din transporturile internaționale însă sunt dispuse să efectueze și alte mișcări de protest, dar, probabil, numai după ce Comisia Europeană își va fi definitivat propriile investigații.

Info utile

SOLICITA OFERTA DE TRANSPORT
TELEFON
0727219001
Cele mai bune preturi! Raspuns rapid!
Adresa
Nicolae Firu nr. 72, Chisoda, jud. Timis
Email
contact@degami.ro
Telefon
0771 292 698 0371.432.374
Web design by Royalty
Optimizare SEO Timisoara