TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
Degami Linkedin Degami Google Plus Degami Twitter Degami Facebook
TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
TELEFON
0771 292 698 0371.432.374
Clienti
Galerie
Noutati
Info utile
Legislatie
Grupaje
Rute transport marfa
Transport frigorific
Newsletter

Esențiale la un transport frigorific

Esențiale la un transport frigorific

 Orice utilaj de transport frigorific are câteva detalii pe care trebuie să le cunoașteți, acesta pentru a putea calcula încărcătura medie pe care vă puteți baza, în funcție de ale cărei caracteristici vă puteți face astfel un calcul, iar de aici aflați și costurile pe fiecare transport în total. Sunt elemente esențiale, de care nu aveți cum să nu țineți seama dacă vreți să rezistați în branșa transporturilor cu temperatura controlată.

Care este destinația de folosință a camionului

Orice fabricant de camioane imprimă anumite caracteristici utilajului pe care-l produce, ca atare camionul se va comporta în funcție de destinația specifică a acestuia. Transporturile frigorifice nu se deosebesc în acest sens, respectiv ele sunt destinate, în general, unui anumit tip de marfă. Astfel, performațele cu același camion sunt diferite în cazul transporturilor diferite.

Un camion prevăzut cu instalație frigorifică va avea performanțe diferite dacă transportă pește, carne congelată, înghețată, fructe de mare sau medicamente. Sunt chestiuni de bun simț tehnic iar dispecerii de transport firogrific le cunosc fără îndoială. Sau ar trebui să le știe...

Modul de împachetare

Una din preocupările dvs când contractați un seeviciu de transport frigorific este să știți cum trebuie împachetată marfa. Aceasta va fi pe paleți, în cutii, în pungi? Este important aspectul, deoarece, așa cum subliniază Bil Byron, specialist în camioanele de greutate medie și mare de la Donlen Corporation, dacă produsul este ambalat strâns, veți putea duce un transport la distanțe mai mari cu aceeași energie folosită decât dacă acesta ar fi ambalat într-o cutie...

De ce este necesară informația? În primul rând veți avea costuri mai mici, iar la transporturile frigorifice, mai mult decât la celelalte, acestea sunt destul de importante. Astfel, printr-o gospodărire juduicoasă a lor veți avea un plus de competitivitate în ceea ce privește prețurile.

Dimensiunile componentelor transportului frigorific...

Sunt detalii esențiale căci dacă știți dimensiunea, lățimea și înălțimea cutiei veți putea face un calcul al volumului total de marfă transportată. Apoi, relevant este și faptul dacă în cutie pot fi transportate și alte tipuri de marfă, care sunt acestea și în ce volum?

Știind dimensiunile cutiei, veți putea să aflați alte caracteristici ale transportului frigorific, respectiv dacă ele vor face dificilă manipularea camionului în garaje sau locuri de încărcare/descărcare. Apoi, cum vor fi amplasate cutiile? Vor depăși, de exemplu, înălțimea cabinei? E un element important, aceasta deoarece are influență asupra rezistenței la înaintare, implicit la consumul de combustibil.

Greutatea totală a transportului

Transportul frigorific, dealtfel aproape orice tip de transport, are caracteristici și valori diferite la greutatea totală sau/și greutatea efectivă a încărcăturii, în funcție de ele veți gestiona greutatea totyală și greutatea utilă. Trebuie însă să știți greutatea paletului, a ambalajului...

Este important să puteți astfel face o așezare judicioasă a paleților, aceasta în cazul în care aceeași încărcătură are mai multe tipuri de produse.

Presupunând că un transport frigorific duce și altceva în afară de carne congelată, de exemplu, va trebui să aflați dacă tipurile de marfă sunt compatibile de a fi transportate înmpreună.

Alegerea camionului frigorific

Dacă sunteți operator specific, dar nu sunteți interesat în a subcontracta către o firmă care are camioane specilizate, cea mai bună soluție este să vă cumpărați propriul mijloc de transport frigorific. Un camion nou vă va costa suficient de mulți bani, dar o puteți face în leasing sau și prin credite bancare.

Soluția cea mai des întâlnită în România este achziționarea unui camion la mâna a doua. Vă oferim un link spre un portal de mijloace de transport frigorific de tip Volvo. Desigur că sunt camioane rulate, dar, în marea lor majoritate în perfectă stare de funționare și, în funcție de dvs., ele pot deveni sau nu o rampă de lansare spre succes.

                    Transport medicamente

Transport frigorific

SOLICITA OFERTA DE TRANSPORT
TELEFON
0727219001
Cele mai bune preturi! Raspuns rapid!
Adresa
Nicolae Firu nr. 72, Chisoda, jud. Timis
Email
contact@degami.ro
Telefon
0771 292 698 0371.432.374
Web design by Royalty
Optimizare SEO Timisoara