TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
Degami Linkedin Degami Google Plus Degami Twitter Degami Facebook
TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
TELEFON
0771 292 698 0371.432.374
Clienti
Galerie
Noutati
Info utile
Legislatie
Grupaje
Rute transport marfa
Transport frigorific
Newsletter

Proteste si revolutie in transporturi

Home    » Info utile
Proteste si revolutie in transporturi

 Până la urmă, operatorii de transport de marfă s-au hotărât în declanșarea acțiunilor de protest împotriva majorării tarifelor RCA, după cum anunțaseră încă de la începutul lunii august. Dar, să reținem totuși că nimeni nu i-a luat în serios, dar nici transportatorii nu s-au străduit în a ne convinge. Prima zi de protest s-a desfășurat marți, 16 august, și a constat „doar” în a circula cu viteză redusă pe șoseaua de centură a Bucureștiului.

Camioanele de la cele mai mari firme de transport de marfă din România au reușit să producă un mare deranj și datorită întâmplării. Pentru că oricum, traficul era greoi, a mai avut loc și un accident, din cauze independente de voința transportatorilor. Așa se face că, treaba camioanelor de marfă în a atrage atenția asupra protestului lor a fost mult ușurată.

Din relatările presei, cvasi-blocaje ale șoselelor naționale s-au mai produs și între Sebeș și Alba Iulia, unde tot cu viteză redusă, zeci de TIR-uri de la diferite companii de transport de marfă au reușit să-i enerveze pe ceilalți participanți la trafic.

Oricum, marile măsuri de protest vor avea loc pe 14-15 septembrie, dacă Guvernul nu ia măsuri împotriva creșterii polițelor RCA, când transportatorii amenință că vor bloca total activitatea. Mai mult, „Confederația Operatorilor de Transport Autorizați din România” invită pe toți operatorii din România, indiferent dacă sunt autorizați în transport de marfă, persoane sau taxi, să-și exprime nemulțumirea prin plasarea în partea din dreapta jos a parbrizului o foaie pe care să fie textul: „Protest RCA”. Șoferii să claxoneze atunci când sunt în București și trec prin fața Guvernului sau a ASF.

Surse din media relatează că transportatorii de marfă din România sunt deciși ca la fiecare început de săptămână, între orele 10 și 12 să deruleze astfel de acțiuni de protest. Respectiv cu camioane care merg la limita inferioară a vitezei legale și claxonând, până ce guvernanții vor lua în calcul o relaxare a polițelor RCA.

Camionul care nu poluează

Trecând într-un plan mai științific, să remarcăm că peste Ocean a apărut un proiect misterios de camion hybrid care nu poluează și care, spun cei care l-au proiectat, va da peste cap lumea transporturilor de marfă. Proiectul Nikola One este intens popularizat ca fiind sfârșitul motoarelor Diesel. După cum spun cei de la Nikola Motor Company, camionul este integral electric și va șterge pe jos cu alte camioane electrice, cu proiectul celor de la Mercedes Benz de exemplu.

Deocamdată, în afară de câteva imagini și orientări tehnice inginerești sumare, nu sunt cunoscute alte informații. Compania americană afirmă însă că Nikola One va fi lansat la 2 decembrie și că deja există cereri și rezervări din partea companiilor care operează în transportul de marfă. Asupra subiectului vom reveni însă în postările noastre viitoare.

Info utile

SOLICITA OFERTA DE TRANSPORT
TELEFON
0727219001
Cele mai bune preturi! Raspuns rapid!
Adresa
Nicolae Firu nr. 72, Chisoda, jud. Timis
Email
contact@degami.ro
Telefon
0771 292 698 0371.432.374
Web design by Royalty
Optimizare SEO Timisoara