TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
Degami Linkedin Degami Google Plus Degami Twitter Degami Facebook
TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
TELEFON
0771 292 698 0371.432.374
Clienti
Galerie
Noutati
Info utile
Legislatie
Grupaje
Rute transport marfa
Transport frigorific
Newsletter

Transportul electric de marfă

Home    » Info utile
Transportul electric de marfă

 Spuneam într-unul din articolele noastre anterioare câte ceva despre camionul Nikola One, un fel de cap de pod al noului tip de transport de marfă; mai ieftin, mai silențios și absolut nepoluant. E vorba despre un hybrid de peste Ocean care va intra în producție la sfârșitul anului. Așa afirmă cei de la Nikola Motor Company pregătiți se pare să facă revoluție în transporturi și să dea peste cap toate tiparele despre transportul de marfă, frigorific sau de persoane. În general, cam tot ce trebuie dus pe șosea dintr-un capăt în altul al lumii.

Ar merita publicată informația că foarte mulți sunt sceptici, aceasta datorită companiei „Nikola Motor Company” care a refuzat să publice informații tehnice, multumindu-se cu difuzarea unor imagini și „amenințări” la adresa motoarelor Diesel tradiționale, la tot ce există în momentul de față în transporturile de marfă. De aici și scepticismul, informația că deja există precomenzi ale operatorilor din transporturi fiind puțin credibilă.

Camionul electric Mercedes-Benz

Mult mai aproape de adevăr pare a fi demersul celor de la marele concern Daimler care au prezentat „Mercedes-Benz Urban eTruck” un camion care va fi 100% electric, spun cei care l-au creat și care, pretind, va fi perfect pentru transporturile frigorifice sau cele pe distanțe relativ mici.

Marea problemă a celor din producția de mijloace pentru transport de marfă este autonomia de deplasare. În același timp, pentru eventualii cumpărători, operatori de transporturi rutiere din toate țările dezvoltate ale lumii, o problemă este și infrastructura. Sunt deja binecunoscute sincopele în răspândirea automobilului electric, datorate nevoii de prize pentru încărcare precum și legate de scăderea prețului benzinei, coroborate cu costul prohibit al unui echipament electric.

Un Mercedes-Benz Urban eTruck va avea o atunornomie de 200 de kilometri pentru o masă de marfă transportată de 26 de tone. Producția în serie va începe însă abia după 2020.

Camionul Tesla

Compania „Tesla” a anunțat că și ea lucrează la ceva electric în domeniul transporturilor de marfă, un camion care va fi prezentat însă abia la începutul lui 2017. Informațiile provenind de la Tesla, la fel cu cele ale nemților de la Daimler, par a fi însă mult mai apropiate de realitate decât cele de la Nikola.

Oricum, viitorul transporturilor de marfă pare a fi destinat camioanelor electrice. Toți știm cât de supărător poate fi un TIR care merge pe sub fereastra noastră, cât de mult uzează șoselele și, mai ales, cât de mult lipsește infrastructura destinată unor transporturi absolut electrice. Că unii nu au nici autostrăzi nu mai e cazul să amintim...

Info utile

SOLICITA OFERTA DE TRANSPORT
TELEFON
0727219001
Cele mai bune preturi! Raspuns rapid!
Adresa
Nicolae Firu nr. 72, Chisoda, jud. Timis
Email
contact@degami.ro
Telefon
0771 292 698 0371.432.374
Web design by Royalty
Optimizare SEO Timisoara