TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
Degami Linkedin Degami Google Plus Degami Twitter Degami Facebook
TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
TELEFON
0771 292 698 0371.432.374
Clienti
Galerie
Noutati
Info utile
Legislatie
Grupaje
Rute transport marfa
Transport frigorific
Newsletter

UBER si transporturile conventionale

Home    » Info utile
UBER si transporturile conventionale

 Transporturile de marfă se pregătesc (de ceva vreme) de o revoluție interesantă. De data aceasta este vorba de cu totul altceva și am putea încerca să ne scoatem din minte sistemul clasic de transport de marfă, cu camioane mari, zgomotoase și ale căror curenți de aer ne dărâmă când trec pe lângă noi. Da, se pare că ne pregătim de o altă eră, iar aceasta se va apropia mai repede decât am crede, este vorba de transportul aerian, cu decolare pe verticală.

Promotorii acestuia sunt, n-o să vă vină să credeți, cei care au schimbat (aproape) din temelii businessul de taximetrie, ne referim la UBER. Nașii taximetrelor au început deja să-și facă temele pentru introducerea sistemului lor în transportul de persoane aerian și se gândesc la decolarea pe verticală. Adică la helicoptere. Proiectul pare fantezist, dar ideea de transport a celor de la UBER pare a avea adepți, existând semne că numeroase persoane ar fi interesate de transportul între localități, în special între cele mai greu accesibile. De aici și până la transportul de marfă în sistem UBER nu este decât un pas.

Înainte de a trece „la pasul următor” al celor de la UBER, să vă informăm că aceștia se vor instala și la Timișoara, taximetria și transporturile ușoare din Banat fiind deja în colimatorul americanilor. Până la sfârșitul anului 2016 aceștia vor opera și în „transporturile” din Timișoara, cel puțin așa reiese din „amenințările lor”.

Experiențe UBER cu camioane autopilotate

Revenind la planurile americanilor, să notăm că Jeff Holden (directorul de produse) spunea acum câteva zile că UBER va introduce transportul cu vehicule aeriene intr-un deceniu. În fapt, la această idee lucrează compartimentul de cercetare. Folosirea vehiculelor aeriene care aterizează și decolează pe verticală va schimba transportul de marfă, va descongestiona traficul din marile orașe, prin posibilitatea de folosire a acoperișurilor marilor clădiri.

Ideea nu este însă foarte nebunească și neobișnuită, de acest tip de transport interesându-se și cei de la Google, punctul comun al acestora fiind legat de conceptul de dronă.

Prioritățile actuale sunt însă mai presante, iar UBER nu și-a ascuns planurile de a investi și mai mult în transporturile de marfă rutiere (aproape) convenționale. Noutatea constă însă exploatarea conceptului de camion care transportă marfă în regim autopilotat. În acest sens s-au făcut deja primele investiții, UBER cumpărând compania Otto cu obiect în domeniul transporturilor, care dezvoltă un sistem de utilizare a camioanelor de mare tonaj de tip self-driving.

Mai mult, UBER a anunțat și că intenționează stabilirea de parteneriate cu alte firme producătoare de camioane de mare tonaj, pentru a realiza extinderea flotei proprii destinate transporturilor rutiere de marfă. Deocamdată se fac teste de folosire a vehiculelor autopitlotate pe străzile din San Francisco.

Deși americanii au planuri mari, totuși specialiștii sunt destul de rezevați. Mare parte din cunoscătorii sistemului de transporturi estimează că vor mai trece cel puțin 20 de ani până când un camion autopilotat va putea fi exploatat în siguranță.

Info utile

SOLICITA OFERTA DE TRANSPORT
TELEFON
0727219001
Cele mai bune preturi! Raspuns rapid!
Adresa
Nicolae Firu nr. 72, Chisoda, jud. Timis
Email
contact@degami.ro
Telefon
0771 292 698 0371.432.374
Web design by Royalty
Optimizare SEO Timisoara