TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
Degami Linkedin Degami Google Plus Degami Twitter Degami Facebook
TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
TELEFON
0771 292 698 0371.432.374
Clienti
Galerie
Noutati
Info utile
Legislatie
Grupaje
Rute transport marfa
Transport frigorific
Newsletter

Actualitate: pilotul automat si telematica

Home    » Info utile
Actualitate: pilotul automat si telematica

 Spuneam în articolul nostru anterior că UBER are de gând să revoluționeze transporturile de marfă, iar planurile sale vizau în principal două direcții. Prima dintre acestea era extinderea folosirii expediției de mărfuri folosind helicoptere, iar cea de-a doua prin introducerea în transporturile rutiere a camioanelor autopilotate. În ceea ce privește camionale superinteligente, care transportă marfă auto-pilotându-se, UBER a achiziționat deja o firmă de înaltă tehnologie, respectiv OTTO, cu studii și realizări avansate în domeniul transporturilor și camioanelor.

Primul transport de marfă autopilotat

Iată că UBER a spart gheța și a ieșit triumfător în fața scepticilor, compania americană realizând deja primul transport de marfă cu un camion care se conduce singur. Este vorba de o livrare de 45.000 de cutii de bere Budweiser de-a lungul a 120 de mile pe o autostradă din Colorado.

S-ar putea ca detaliile acestui transport să alimenteze însă în continuare scepticismul tradiționaliștilor, mai ales că expediția în sine s-a realizat la modul auto-pilotat doar pe autostradă. Astfel, șoferul, care a fost tot timpul prezent în cabină, a trecut la sistemul de conducere computerizat pe modul automat doar după ce camionul a intrat pe autostradă, iar la ieșirea de pe aceasta a fost reluată conducerea manuală.

Evenimentul nu a însemnat doar o experiență tehnologică de avangardă, ci mai ales un semnal că siguranța transporturilor este în creștere, aceasta însemnând că vom asista, în curând, la transporturi de marfă unde șoferii nu sunt solicitați la maxim iar starea lor de odihnă va fi la un alt nivel. În același timp, erorile și accidentele cauzate de temperamentul uman vor avea o frecvență din ce în ce mai redusă.

Se poate prognoza deci că transporturile de marfă ale anilor următori vor beneficia de mai multă siguranță. Desigur că în viitorul apropiat va trebui perfecționată tehnica autopilotării camioanelor, deoarece în prezent ea funcționează doar acolo unde traficul este oarecum previzibil și lipsit de pietonii care pot oricând crea un incident.

WebEye; soluție pentru siguranța transportatorilor

Soluțiile telematice sunt și ele un accesoriu în lupta pentru grija față de ceilalți participanți la trafic, de fapt pentru creșterea siguranței generale a transporturilor. WebEye este o companie care activează la nivel internațional și oferă soluții de monitorizare și sporire a siguranței transporturilor de marfă, respectiv telematice. Zona de interes a firmei pare a fi (deocamdată) spațiul comunitar european, iar cartierul general de comandă este stabilit în apropiere de Budapesta, după cum reiese din site-ul firmei.

Practic, compania furnizează o soluție interesantă de monitorizare a fiecărui camion sau mijloc de transport folosit în expedițiile de marfă. Astfel, printr-un sistem computerizat conectat direct la tahograful digital al mașinii, dispecerul de transport poate supraveghea în permanență absolut toate detaliile esențiale ale operațiunilor de livrare.

Aplicațiile și modul de manifestare a acestora sunt multiple. De la comunicare prin mesaje text sau telefonic (WatsApp de exemplu) până la avertizări sonore sau trimiterea de e-mailuri care furnizează date despre condițiile tehnice.

Se speră că telematica va domina transportul de marfă al viitorului, ceea ce nu ar face decât să sporească în primul rând siguranța. Apoi, automatizarea a dus întotdeauna la reduceri de costuri, ceea ce nu este niciodată de neglijat.

Info utile

SOLICITA OFERTA DE TRANSPORT
TELEFON
0727219001
Cele mai bune preturi! Raspuns rapid!
Adresa
Nicolae Firu nr. 72, Chisoda, jud. Timis
Email
contact@degami.ro
Telefon
0771 292 698 0371.432.374
Web design by Royalty
Optimizare SEO Timisoara