TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
Degami Linkedin Degami Google Plus Degami Twitter Degami Facebook
TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
TELEFON
0771 292 698 0371.432.374
Clienti
Galerie
Noutati
Info utile
Legislatie
Grupaje
Rute transport marfa
Transport frigorific
Newsletter

Timisoara, autostrada si autostiutorii

Home    » Info utile
Timisoara, autostrada si autostiutorii

 Tuturor agenților economici din transportul rutier de marfă interesați de relația Timișoara – Belgrad li s-a lămurit, ieri, 10 noiembrie, una dintre cele mai neclare viziuni din business-ul lor cu camioane de expediții. Premierul sârb Alexandar Vucici s-a întâlnit la Timișoara cu premierul român Dacian Cioloș și au lămurit mult discutatul proiect al autostrăzii care leagă Belgradul de orașul de pe Bega.

Alexandar Vucici a clarificat poziția guvernului pe care-l conduce și a spus clar că sârbii vor face autostrada pe ruta Belgrad-Pancevo-Vârșeț-Moravița. Vucici a rispit și orice speculație despre o eventuală legătură pe autostradă între Timișoara și Novi Sad, proiect care a înflăcărat mințile unor europarlamentari români mai mult sau mai puțin interesați de transportul de marfă. Aceștia, într-o perpetuă campanie electorală, au reușit totuși să-l mobilizeze pe președintele comisiei de transport-turism din Parlamentul European, Michael Cramer, și să-l aducă la Timișoarta cu numai câteva zile înainte. Probabil s-a încercat un ultim efort de a pune în discuție autostrada Timișoara – Novi Sad. Referitor la acest ultim aspect, să mai spunem că neamțul și-a văzut de treabă și a inaugurat un proiect ciclo-turistic.

Autostrada Timișoara – Novi Sad nu este chiar lipsită de viziune, căci ar contribui serios la dezvoltarea dacă nu vizibilă a transporturilor de marfă, atunci cel puțin a turismului. Cele două orașe bănățene sunt, după cum probabil se știe deja, declarate Capitale Culturale Europene în 2021.

Iar ca lucrurile să fie și mai complicate în ceea ce privește transporturile rutiere la Timișoara, de care iată, brusc și dintr-odată, toată lumea este interesată, un fost consilier pe probleme de infrastructură al primului-ministru Cioloș a venit și el aici. Acesta, aflat și el în campanie electorală, n-ar ezita să devină viitorul ministru al transporturilor, după cum reiese dintr-o publicație timișoreană. Cum spuneam, este și dumnealui un fin cunoscător al transporturilor de marfă, al centurilor ocolitoare și în general a tot ce este legat de autostrăzi, și ne-am referit la Cătălin Drulă, „omul cu autostrăzile” cum am aflat că era poreclit, alintat sau înjurat. În fine....

Noi vrem drum național, nu autostradă!

Deci, râdem, glumim și ni-l închipuim pe Vucici la Timișoara cum, după ce trece strada pe culoarea verde, așa suntem informați de „Adevărul”, îl trage deoparte pe Cioloș și-l întreabă: „Auzi bre, noi venim cu autostrada până la Moravița, să facă ai noștri transporturi de marfă europene, voi ce faceți?” Al nostru, ca bradu' zice: „Noi? Noi nu!”

Și, mai departe, ni-l închipuim pe Cioloș la șprițul de la Bastionul Theresia cum îi zice sârbului: „Auzi, ce-ți veni să mă faci de miru' lumii cu ăia, acolo, în fața Poștei, și să-mi vorbești de autostrada și traficul ăla anemic de la voi? Păi tu nu știi ce masterplan am eu de la Ponta!? Mă lași?”

Revenim la durerea noastră și observăm așadar cum, și de această dată, România se dă singură la o parte din conexiunile rutiere internaționale. Căci premierul sârb numai că n-a zis: „Hai, măi, fă-ți autostradă, leagă-te la coridoarele europene și de la noi, că ne-or ura de sănătate transportatorii cum ajung mai repede în Italia!”

Mai citiți și „Autostradă între Timișoara și Belgrad

Info utile

SOLICITA OFERTA DE TRANSPORT
TELEFON
0727219001
Cele mai bune preturi! Raspuns rapid!
Adresa
Nicolae Firu nr. 72, Chisoda, jud. Timis
Email
contact@degami.ro
Telefon
0771 292 698 0371.432.374
Web design by Royalty
Optimizare SEO Timisoara