TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
Degami Linkedin Degami Google Plus Degami Twitter Degami Facebook
TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
TELEFON
0771 292 698 0371.432.374
Clienti
Galerie
Noutati
Info utile
Legislatie
Grupaje
Rute transport marfa
Transport frigorific
Newsletter

Transportul de marfă autopilotat este in instanta

Home    » Info utile
Transportul de marfă autopilotat este in instanta

Businessul transporturilor de marfă poate produce atâtea pasiuni și conflicte tocmai datorită sumelor mari de bani care sunt în joc. Este foarte probabil că orice operator de transport nu va ezita să iese la atac dacă-și vede pusă în pericol sursa de existență, ceea ce, la urma urmei, nu este deloc de condamnat. Tocmai pentru a evita astfel de conflicte (care pot ajunge la o rivalitate extremă) este necesară existența regulilor clare și predictibile. Este, dacă vreți, și unul din mesajele transmise în textul anterior, care pomenește despre o inițiativă a miniștrilor transporturilor din țările Occidentale vis-a-vis de pericolul salariilor mici din Europa de Est.

UBER dată în judecată de Google

Vă amintiți că la sfârșitul toamnei lui 2016 UBER anunța cu surle și trâmbițe despre primul mare transport de marfă care a fost realizat cu ajutorul tehnologiei de pilotare autonomă, adică fără șofer? Atunci, la sfârșitul lui octombrie, UBER realiza pe o autostradă din Colorado ceea ce se anunța a fi efectiv începutul sfârșitului transporturilor de marfă tradiționale, când se livra un TIR plin cu doze de bere Budweiser.

Efectele acelui „succes istoric” – care va schimba fața transporturior de marfă, cum zicea Anthony Levandowsky, directorul de programe cercetare de la UBER – se văd acum când marele Google a acționat în instanță compania UBER, conform informațiilor furnizate de „The Guardian”. Concret, printr-una din firmele sale, respectiv „Waymo”, Google acuză UBER că i-a furat documentația referitoare la tehnologia transportului autonom (fără șofer), cu implicații directe în zona dezvoltării transporturilor de marfă.

Să vă informăm că Waymo este compania creată de Google tocmai în ideea de a dezvolta și implementa tehnica transportului autopilotat, mărul discordiei în această speță și marea miză a businessului cu camioane și mega TIR-uri. Iar Levandowsky lucrase la Google până în ianuarie 2016, de unde a plecat împreună cu vreo 10 GB de date și informații tocmai despre această chestiune. În fapt este vorba despre tehnologia LiDAR, un sistem de aplicații pe care Google l-a perfecționat în mod constant în ultimul deceniu, tocmai în ideea implementării LiDAR în transporturile de marfă.

LiDAR în sine nu este o noutate absolută, tehnologia de deplasare fără conducător auto a fost implementată inițial de către NASA în programele sale spațiale.

Partea interesantă a cazului este că în urma plângerii penale înregistrate la un tribunal din San Francisco, compania UBER nu a părut extrem de deranjată de scandalul în care a fost târâtă. Ea a anunțat că toate cercetările și programele de dezvoltare ce vizează transportul de marfă în regim de autopiltotare vor continua. Există voci care chiar asta și sugerează, că UBER și-a calculat daunele pe care va trebui să le plătească pentru furtul de proprietate intelectuală și a ajuns la concluzia că tot este mai rentabil decât să învestească ani de zile în cercetare-dezvoltare.

Analizând schița de speță de mai sus, este limpede că hoții din România au la rândul lor profesori deosebit de celebri și de buni!

Info utile

SOLICITA OFERTA DE TRANSPORT
TELEFON
0727219001
Cele mai bune preturi! Raspuns rapid!
Adresa
Nicolae Firu nr. 72, Chisoda, jud. Timis
Email
contact@degami.ro
Telefon
0771 292 698 0371.432.374
Web design by Royalty
Optimizare SEO Timisoara