TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
Degami Linkedin Degami Google Plus Degami Twitter Degami Facebook
TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
TELEFON
0771 292 698 0371.432.374
Clienti
Galerie
Noutati
Info utile
Legislatie
Grupaje
Rute transport marfa
Transport frigorific
Newsletter

Subventii pentru transporturi si mirosul PSD-ului

Home    » Info utile
Subventii pentru transporturi si mirosul PSD-ului

 Trăim vremuri interesante, iar o naționalizare mascată a serviciilor de transporturi este sugerată deja de noul suflu din Primăria București (PMB), aceasta fiind părerea reprezentanților sindicatului Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR). Chiar dacă, la început cel puțin, se au în vedere doar transporturile de tip taxi, dacă ideile doamnei Firea vor deveni realitate acestea ar putea crea un precedent periculos în toată țara. De la impunerea unui dispecerat destinat șoferilor de taxi privați și până la un dispecerat comun pentru toți operatorii de transport de marfă nu este decât un pas și o chestiune de nuanță.

Concret, prind hotărârea pe care vrea s-o impună Primăria București, aceea de a se înregimenta în mod obligatoriu într-un dispecerat al Primăriei, operatorii de transport persoane ar putea fi în situația de a concedia lucrătorii din propriile dispecerate vor ajunge șomeri și practic li se vor naționaliza afacerile. Aceasta este spaima cea mai mare a firmelor de transport din țară, care acum sunt atente pe evoluția situației din București. Vasile Ștefănescu, președintele COTAR a declarat pentru „Adevărul” că prin acțiunea PMB nu se face decât o naționalizare a afacerilor lor (de transport și taxi – nr).

Reacții la imixtiunea PMB în business-ul de transport, de toate felurile, de marfă, persoane sau curierat, au apărut dealtfel și în alte articole din presa națională, vezi spre exemplificare și materialul publicat pe Hotnews. Părerea este unaimă, respectiv aceea că se maschează o manevră de cheltuire necontrolată a banului public, de aservire a clientelei de partid.

Subvenții firmelor de transport de marfă

Ne referim desigur la subvențiile oferite transportatorilor în alte țări, nu în România, vorbim despre state din UE unde sprijinirea mediului de afaceri privat este văzută ca singura modalitate de dezvoltare viabilă. Evident, cu reguli clare și care nu pot fi ocolite sau schimbate peste noapte.

Aflăm din site-ul „Tranzit”, o publicație online dedicată tututor cu afaceri în transporturile de marfă sau persoane din România, că Belgia oferă subvenții operatorilor economici care implementează sau investesc în măsuri de siguranță destinate siguranței în exploaterea mijloacelor de transport. Evident, este vorba de flote de camioane, de remorci, sisteme de logistică.

Firmele de transport vor putea beneficia de subvenții totale de până la 100.000 de euro pe an, dar trebuie informat totuși că măsura are aplicabilitate de la 1 ianuarie 2017. Este cu siguranță o măsură care va fi foarte bine venită transportatorilor belgieni. Ca să beneficiezi de aceste subvenții trebuie ca investițiile pentru care se solicită ajutorul statului belgian să poată fi dovedite prin factură, iar utilajele să nu fie cumpărate în leasing sau să fie în regim de închiriere.

Ceea ce fac belgienii este deja foarte bine primit. Acest tip de măsuri nu au aplicabilitate doar în dezvoltarea sectorului de transport marfă sau persoane, ci prin implicațiile sale conexe vor aduce prospețime ți în sectorul de producție și servicii adicente. Dacă observați, conceputl este total diferit față de cel aplicat în România; scoatem o taxă și o reintroducem sub altă denumire și altă formă căci, nu-i așa, la noi ca la nimenea!

Info utile

SOLICITA OFERTA DE TRANSPORT
TELEFON
0727219001
Cele mai bune preturi! Raspuns rapid!
Adresa
Nicolae Firu nr. 72, Chisoda, jud. Timis
Email
contact@degami.ro
Telefon
0771 292 698 0371.432.374
Web design by Royalty
Optimizare SEO Timisoara