TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
Degami Linkedin Degami Google Plus Degami Twitter Degami Facebook
TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
TELEFON
0771 292 698 0371.432.374
Clienti
Galerie
Noutati
Info utile
Legislatie
Grupaje
Rute transport marfa
Transport frigorific
Newsletter

Autostrada Belgrad Timisoara; e pur si muove

Home    » Info utile
Autostrada Belgrad Timisoara; e pur si muove

 Situația din transporturile de marfă este dependentă de fiecare dată de bunul plac al guvernanților. Adică se schimbă un guvern, vine altul, se schimbă și strategia, se visează în culori, se fac alte proiecte de drumuri, camioanele râd în soare și marfa stă în depozitul frigorific și până la urmă nu se face nimic. Căci vin din nou alegeri și iar se schimbă strategii...

Să ne uităm puțin la exemplul autostrăzii Belgrad Timișoara, despre care se discută de multă vreme și care a aprins de fiecare dată imaginația sârbilor. Spre deosebire de ei, noi știm că nu suntem în stare să construim autostrăzi!

În luna noiembrie a anului trecut, la Timișoara aungea primul-ministru al Serbiei, Aleksandar Vucici, venea să discute despre autostrada de la Belgrad până la noi. Primul ministru al nostru, Dacian Cioloș, a zis, pe surt, că el nu poate să facă așa o autostradă pentru că master-planul lăsat de guvernul Ponta, aprobat și parafat, nu prevede chestiunea asta la transporturi. Vezi știrea apărută la Digi 24. Dar, zicea Cioloș, se va gândi și va analiza. Cât se va fi gândit și cum o fi analizat un om care se știa pe făraș, că vin alegerile și va pleca, numai el știe!?

Acum, vine Grindeanu și zice, tot la Timișoara, că s-a gândit el și ar vrea să se înceapă de la anul construcția autostrăzii. Vezi articolul din Wall-Street.Ro. Că România oricum se gândea demult la chestia asta, că face bine la transporturile de marfă și (atenție!) noi aveam asta inclusă în master-planul de transport! Era aprobată deja de multă vreme, ehei... ce știți voi!

În fine, nu are rost să deslușim care prim ministru a vorbit aiurea, deși unii dinte noi cam bănuim. Chestia cu master-planul de transport oricum este o gogoriță, căci s-a schimbat fițuica asta de nu mai știe nimeni care a fost cea originală și care cea originară. Se prea poate deci ca fiecare prim-ministru să fi citit alt master-plan și până la urmă să aibă amândoi dreptate.

Și dacă nu dădea UE bani pentru studiul de fezabilitate ne-am mai fi apucat noi de autostradă către sârbi în vecii vecilor.

Important este însă că-i dau drumul băieții să le meargă TIR-urile pline ochi cu marfă, așa zic ei, dar va fi ca la autostrada spre Occident, unde ungurii au ajuns cu construcția la granița cu România iar noi încă ne mai gândeam. Acum, cu sârbii va fi cam așa: ei ajung la Moravița și noi avem iarăși alegeri parlamentare și așteptăm să vedem ce guvern iese!

Lăsând ironia la o parte, autostrada Belgrad Timișoara ar fi o șosea nemaipomenită, șoferii de camioane vor fi super-încântați iar toți transportatorii de marfă ar fi în stare să dea o cinzeacă pentru Grindeanu. Spre deosebire de vechiul ministru al turismului originar din Caraș-Severin, care... Hai noroc și să trăim!

Info utile

SOLICITA OFERTA DE TRANSPORT
TELEFON
0727219001
Cele mai bune preturi! Raspuns rapid!
Adresa
Nicolae Firu nr. 72, Chisoda, jud. Timis
Email
contact@degami.ro
Telefon
0771 292 698 0371.432.374
Web design by Royalty
Optimizare SEO Timisoara