TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
Degami Linkedin Degami Google Plus Degami Twitter Degami Facebook
TEL.CONTACT / COMENZI
+40771 292 698
TELEFON
0771 292 698 0371.432.374
Clienti
Galerie
Noutati
Info utile
Legislatie
Grupaje
Rute transport marfa
Transport frigorific
Newsletter

Camion românesc, atacat în Franța

Home    » Info utile
Camion românesc, atacat în Franța

Agricultori francezi au atacat ieri un camion românesc cu anvelope, dorind să împiedice ca produsele străine să pătrundă în ţară, într-o acţiune de protest faţă de scăderea preţurilor la produsele alimentare, care i-a adus în pragul falimentului.

Camionul a fost atacat în cadrul unui haos generat de peste 200 de agricultori din departamentul francez Moselle, în reţeaua rutieră şi autorutieră din nordul regiunii Lorena. În urma incidentului, a fost necesară intervenţia forţelor de ordine, informează site-ul publicaţiei Vosges Matin.

„Ne confruntăm cu momente prea dificile pentru a ne mulţumi cu cuvintele frumoase ale unui guvern care încearcă să înăbuşească revolta ţărănească!”, a spus Jean-Marc Breme, preşedintele FDSEA (Federaţia Departamentelor şi Sindicatelor Exploataţiilor Agricole) din Moselle, care a solicitat ieri trupelor să a susţine revolta.

Dezordinea rutieră a început către ora locală 8.30 (9.30, ora României), când o coloană formată din 90 de tractoare a intrat pe autostrada A31, către Thionville, în timp ce aproximativ şaizeci de alţi manifestanţi se îndreptau, pe celălalt sens, către Croix d’Hauconcourt, cu o viteză de 5 km/oră. Urcaţi la volanul tractoarelor încărcate cu baloturi de fân şi pneuri, agricultorii au încurcat circulaţia pe reţeaua rutieră şi autorutieră a departamentului, aproape întreaga zi, situaţia revenind la normal abia către ora locală 18.00 (19.00, ora României).

În acelaşi timp, în sudul departamentului, în jurul nodului A4 şi pe Drumul Naţional 4, la intersecţia Mittelbronn din Phalsbourg, aproximativ cincizeci de fermieri acţionau în acelaşi mod, blocând toată circulaţia. Conform Direst (direcţia străzilor), au fost oprite aproximativ 40.000 de vehicule din cauza blocajului, iar prefectura a organizat o celulă de criză pentru a urmări avansarea tractoarelor.

În jur de 110 jandarmi, 60 de poliţişti şi 20 de funcţionari Direst au fost mobilizaţi pe teren pentru a facilita deplasarea automobilelor. Reţeaua secundară creată de ei a redus fluxul de autoturisme, de rulote de călători venite din Olanda şi Belgia, care circulau pe drumurile paralele cu autostrada.

În cadrul protestului, agricultorii au depus gunoi de grajd şi anvelope în faţa magazinelor (cum s-a întâmplat în comunele Maizières, Marly), iar în către ora locală 14.00 (15.00, ora României) au început să ardă anvelope, fiind necesară intervenţia pompierilor în direcţia Luxemburg-Nancy.

Temându-se de organizaţiile de lobby ale agricultorilor, Guvernul francez a anunţat miercuri un pachet cu măsuri de urgenţă în valoare de 600 de milioane de euro (660 milioane de dolari), care prevede facilităţi fiscale şi garanţii pentru împrumuturi, însă acest ajutor nu a contribuit prea mult la aplanarea tulburărilor. „Niciuna dintre măsurile anunţate de Guvern nu are de-a face cu distorsiunea competiţiei” reprezentate de fermierii din alte ţări, a spus Sander, subliniind că cei francezi suportă costuri mai mari cu forţa de muncă şi trebuie să respecte anumite standarde de calitate.

Preşedintele francez François Hollande a promis din nou luni, în timpul unei deplasări în cadrul departamentului Le Var, din regiunea franceză Provence-Alpi-Coasta de Azur, susţinerea Guvernului pentru agricultori.

„Trebuie să acţionăm. Ministrul nostru al Agriculturii a făcut astfel încât noi să putem pune presiunea necesară pe distribuitori, pe companiile de procesare (…). Efectele vor fi generate de ansamblul acestor acţiuni,. (…) Vrem ca agricultorii să fie siguri, cu fiecare acţiune, că noi suntem de partea lor”, a explicat preşedintele francez Francois Hollande.

Info utile

SOLICITA OFERTA DE TRANSPORT
TELEFON
0727219001
Cele mai bune preturi! Raspuns rapid!
Adresa
Nicolae Firu nr. 72, Chisoda, jud. Timis
Email
contact@degami.ro
Telefon
0771 292 698 0371.432.374
Web design by Royalty
Optimizare SEO Timisoara